Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с прозорците и чистачките

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с прозорците и чистачките

Добър вечер! Честита нова година,здраве,щастие и късмет на всички!!!
    Напоследък ми се появи един такъв проблем с моята алфичка 145 2.0ТД много здраво ми се зацапват прозорците отвътре на колата и по-точно предния и този на шофьорската врата ... преди беше просто ад, но разбрах че заради ароматизатор от тези които са в консерва във формата на желе ... и ми ставаха мазни ... но сега продължават да се цапат ... като карам и ги бърша с микрофибър преди да тръгна на някъде ... като забърша ... докато не угася ... са си ок после на следващо палене(като е изстинала) пак са зацапани.Друг е въпроса че нещо на шофьорската врата духалката на парното нещо никаква я няма
    А за чистачките ... не знам защо ама пръскалките на пасажерското място не пръскат както трябва ... може би 2 минути трябва непрекъснато да пръскам за да започне лека струйка да излиза през пръскалките...пробвах да не са запушени с една телчица ръчках ама ... тц (
    някой ако има идея да каже какво да правя ... сега впочивните дни да я разкостя да видя какво се случва

За много години,колега!

За парното има вариант да е спукано радиаторчето в купето,оттам да изпуска антифриз и съответно прозорците да са мазни. Огледай дали случайно е мокро в краката отпред и погледни нивото на антифриза. Аз за това се сещам.
    Пръскалките имат едно клапанче в долната лява част на стъклото(като застанеш отпред),под една гума. Виж дали има проблем там и ако няма може да е нещо по маркучите към самите пръскалки. Ако се стигне до там,че да сваляш кората под чистачките ще ти дам един съвет. Даваш на контакт и пускаш чистачките,когато стигнат горно положение връщаш ключа. След това много внимателно откачаш лявата кора(на две винтчета еврейска звезда и щипки,които много лесно се чупят,така че внимавай ) и вече ще видиш дали не се е извадил,прекъснал,претиснал някъде маркуча.
    Поздрави! И успех от мен
    sigpic

Comment

за прозорците, смени си филтъра на купето.Намира се под кората на чистачките, от пасажерската страна.
      за чистачките, смени си дюзичката или виж дали стига вода по маркуча до нея.
      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Колеги извинявам се, че пиша в темата на колегата, но някой знае ли откъде мога да намеря от тези пластмасовите тапи-щипки, дето държат металните рамена на механизма на чистачките? Защото при опит да сваля моторчето на чистачките, че кълцат и едната се счупи и сложих една гума дето на 6 месеца трябва да я сменям, че рамото я "изяжда". Има ли откъде да се купят?
        Alfa 145 1.9 JTD `00 ЕН3345ВС
        Alfa 145 1.9 JTD `99 ЕН6640ВН TOTALED
        Alfa 146 1.6 Boxer `96 ЕН7645АМ Still rollin`

Comment

Благодаря колеги!!!
          Ще сваля днес кората под чистачките да видя дали няма проблем с маркучетата.Преди време така ми течеше водата още преди първата (шофьорската) пръскалка и се оказа че точно преди нея има едно пластмасово съединение или нещо такова (спомням си че е кръгло,колкоъо 50 стотинки)на което не знам защо имаше дупчица.Аз сложих малко болкит и замотах с изолирбан ... а за прозорците ... ще видя антифриза и направо като свалям корите ще сложа филтър на купето ... лятото го бях свалил и все забравям да си купя нов и да го сменя

Comment

и при мен го имаше същият проблем просто оставяй вратите малко отворени та да се уеднакви температурата и завъртай парното към краката само.При мен това даде ефект успех

Comment

Working...
            X